تور باکو

تور باکو

نشریه گردشگری

04 مرداد 1396
26 ژوئیه 2017
3 ذی اﻟﻘﻌﺪه 1438
شما اینجا هستید : آموزش / ویزا شنگن | Schengen Visa

ویزا شنگن | Schengen Visa

ویزا شنگن | Schengen Visa

مسافرنامه در این مطلب بطور کامل ویزای شنگن، انواع آن، مراحل دریافت، مدارک مورد نیاز و ... را معرفی می کند.

چهار نوع ویزای شنگن صادر می‌شود که اکثر ویزای مورد درخواست ایرانی‌ها، ویزای شنگن توریستی و نوع C آن است.

ویزای شنگن نوع A ویزای ترانزیت است؛ یعنی مسافر نمی‌تواند از فرودگاه خارج شود، فقط می‌تواند در یکی از فرودگاه‌های شنگن پرواز خود را عوض کند و به کشوری در خارج از شنگن برود. درصورتی که برای سفر به یک کشور، احتیاج به عبور از یک کشور عضو شنگن را داشته باشید، باید برای گرفتن ویزای شنگن نوع A اقدام کنید. ویزای شنگن نوع B ویزای عبور است؛ یعنی مسافر می‌تواند از فرودگاه خارج شود و از شنگن به عنوان منطقه عبوری استفاده کند تا از طریق زمینی خود را به کشوری در خارج از محدوده شنگن برساند. ویزای شنگن نوع D هم ویزای بلندمدت است که معمولا تاجران و بازرگانان از آن استفاده می‌کنند تا بتوانند در طول سال چندین بار به شنگن وارد و از آن خارج شوند.

مسافرنامه

اولین مرحله از مراحل دریافت ویزای شنگن، تعیین وقت سفارت برای مصاحبه است.

بهتر است قبل از آماده کردن مدارک برای تعیین وقت سفارت اقدام کنید. درخواست تعیین وقت با توجه به سفارت کشور مورد نظر، به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر داده می‌شود. یکی از راه‌های معمول برای گرفتن وقت از سفارت، فرستادن ایمیل به سفارت است؛ در یک ایمیل اطلاعاتی مثل تاریخ سفر، هدف سفر، نام‌خانوادگی، نام و شماره پاسپورتتان را به زبان انگلیسی بنویسید و برای سفارت مورد نظرتان ارسال کنید. همان روز سفارت برای شما ایمیلی ارسال می‌کند که وقت مصاحبه در آن ذکر شده است.

سفارت معمولا وقت عادی به مسافر می‌دهد؛ بنابراین بهتر است از ۲ ماه قبل سفر برای تعیین وقت اقدام کنید. در شرایط خیلی خاص پزشکی و... با صلاحدید خود سفارت، وقت فوری هم داده می‌شود. بعد از تعیین وقت، مسافر یک روز برای مصاحبه و ارائه مدارک در سفارت حاضر می‌شود. مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شنگن مدارک مورد نیاز برای همه کشورهای عضو شنگن شبیه به هم است؛ فقط در جزئیات کمی متفاوت است.

باید توجه کنید که همه مدارک ترجمه شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولا دارالترجمه‌ها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام می‌کنند.

مسافرنامه

-اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشور، تکمیل فرم درخواست ویزای آن کشور است که باید از سفارت مربوطه به صورت حضوری یا اینترنتی دریافت شود. این فرم را باید به همراه مدارک مورد نیاز دیگر در زمان مصاحبه ارائه دهید.

-ترجمه‌ رسمی شناسنامه با کپی از تمام صفحات باید حتما موجود باشد.

-اصل گذرنامه به همراه کپی از پنج صفحه اول و صفحاتی که در آنها مهر ویزا خورده است. اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بعد از تاریخ درخواست ویزا باشد.

توجه: باید قبل از ارائه گذرنامه، حتما قسمت امضای دارنده گذرنامه در صفحه پاسپورتتان را با خودکار امضا کنید.

-۳ قطعه عکس رنگی، زمینه سفید، تمام رخ، جدید که کاملا با ظاهر فعلی صاحب عکس هم‌خوانی داشته باشد و در ابعاد ۶ در ۴ ارائه شود. طبق مقررات شنگن، عکس شما بر روی برچسب ویزا شینگن چاپ خواهد شد.

مسافرنامه

 - گواهی اشتغال به کار باید بر روی سربرگ رسمی محل کار، با امضای مدیر عامل و ذکر سمت شغلی، حقوق ماهانه و مدت زمان اشتغال به کار و به زبان انگلیسی ارائه شود. در صورت داشتن شغل آزاد، ترجمه پروانه کسب و سوابق آخرین پرداخت مالیات به همراه مهر اداره مالیات ضروری است. اگر به صورت پروژه‌ای کار می‌کنید یا با شرکت خاصی همکاری نمی‌کنید، مدرکی از پروژه‌های آینده‌تان ارائه دهید یا مدرکی که نشان دهنده بازگشت شما به‌خاطر وجود موقعیت یا پیشنهاد خوب شغلی آینده باشد.

- برای دانشجویان، ارائه گواهی اشتغال به تحصیل به زبان انگلیسی بر روی سربرگ رسمی دانشگاه به همراه امضای رئیس دانشگاه ضروری است. مدارکی مثل توصیه نامه استادان که نشان دهنده موفقیت تحصیلی شما و انگیزه بازگشت باشد هم می‌توانند برای گرفتن ویزای شنگن کمک کننده باشند.

- برای دریافت ویزای شنگن برای کسانی مثل زنان خانه‌دار یا فرزندان که تحت تکفل‌اند، گواهی اشتغال به کار و شرح صورت‌حساب بانکی (با تاریخ گشایش حساب) مربوط به همسر یا پدر الزامی‌ است.

لازم است که این مدارک به همراه ترجمه‌شان به سفارت ارائه داده شوند: ۱. پرینت حساب بانکی؛ گردش سه ماه آخر و مانده حساب که روی سربرگ انگلیسی بانک و مهر شده باشد. ۲. در صورت داشتن بیمه کاری، سوابق سه ماه آخر قبل از درخواست ویزای شینگن. ۳. در صورت داشتن سند ملکی به نام شخص درخواست کننده؛ اصل و ترجمه‌ سند که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک به مسافر بازگردانده خواهد شد.

توجه: درصورتی که در حساب بانکی‌تان به اندازه کافی پول ندارید، ارائه یک نامه از سمت پدر، همسر، شخص دعوت‌کننده یا بستگان نزدیکی که توانایی پشتیبانی مالی شما را در طول سفر دارند، می‌تواند کمک‌کننده باشد. درصورت ارائه این نامه، باید مدارک حساب بانکی آن شخص را ضمیمه کنید.

مسافرنامه

برای درخواست ویزای شنگن، ارائه رزرو بلیط هواپیما کافی است و نیازی به خرید بلیط هواپیما نیست.

بیمه مسافرتی باید برای کل مدت زمان سفر حداقل هزینه ۳۰ هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد. متقاضیان ویزای شنگن باید بیمه‌ مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند. این بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به کشور تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شنگن معتبر باشد. شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور مقصد داشته باشد؛ در ضمن شخص دعوت‌کننده در کشور مقصد هم می‌تواند بیمه‌ی مسافرتی را از یک شرکت بیمه در آن کشور بگیرد.

رزرو هتل باید برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت باشد.

توجه: اگر دعوت‌نامه داشته باشید نیازی به برگه رزرواسیون هتل نخواهید داشت. در صورت داشتن دعوت‌نامه، ارائه اصل دعوت‌نامه که شخص دعوت‌کننده از کشور مقصد برای مسافر فرستاده است ضروری است. بهتر است مدارکی جهت نشان دادن نسبت شخص دعوت‌کننده با مسافر ارائه شود. در صورتی که شخص دعوت‌کننده دوست شماست، ارائه پرینت ایمیل‌ها یا حتی عکس‌هایی که دوستی شما را ثابت کند، می‌تواند کمک‌کننده باشد. یک‌بار مطالعه دعوت‌نامه هم به شما کمک می‌کند تا اگر در روز مصاحبه سوالی درباره دعوت‌نامه پرسیده شد، به آن مسلط باشید.

مسافرنامه

مدارک مورد نیاز ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد و کشور صادرکننده ویزا متفاوت باشد که در این صورت بهتر است به بخش ویزای توریستی مربوط به همان کشور مراجعه کنید. بررسی اولیه‌ مدارک برای صدور ویزای شنگن معمولا دو تا سه هفته طول می‌کشد. ممکن است ویزا زودتر صادر شود یا تا صدور قطعی و تکمیل مدارک چند هفته‌ای بیشتر زمان احتیاج باشد، ولی عموما تا شش هفته بعد از تحویل مدارک به بخش کنسولی، مشخص خواهد شد که شما واجد دریافت ویزای شنگن هستید یا خیر.

بعد از ارائه مدارک و مصاحبه، سفارت تاریخی را اعلام می‌کند تا مسافر شخصا برای دریافت پاسپورت و نتیجه ویزای شنگن، به محل سفارت مراجعه کند. مدت اعتبار ویزا حداکثر ۹۰ روز در یک مدت شش ماهه است.

یک ویزای شنگن دو تاریخ مشخص دارد؛ یکی تاریخ اعتبار ویزا و یکی تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر ۹۰ روز است. مسافر بیشتر از ۹۰ روز نمی‌تواند در محدوده شینگن بماند. برای ورود شما به محدوده لازم است هر دو تاریخ معتبر باشند. یک کد هم برای مشخص کردن تعداد دفعات مجاز ورود شما به محدوده شینگن است که می‌تواند از یک تا نامحدود باشد.

توجه: مدت تاریخ اعتبار ویزای شنگن برای کسانی که اولین بار ویزای شینگن درخواست می‌کنند، معمولا ۱۵ روز است و با درخواستشان برای اقامت بیش از ۱۵ روز موافقت نخواهد شد. مگر اینکه دلیل موجهی برای اقامت طولانی‌تر ارائه دهند.

مسافرنامه

معاهده شنگن یک قرارداد است که در سال ۱۹۸۵ بین چند کشور امضا شد؛ با این معاهده، ورود ساکنین کشورهای اروپایی، بدون ویزا به این کشورها آزاد شد تا مشکلات رفت و آمد بین مرزی برای آنها کم شود. بنابراین ویزای شنگن برای کسانی است که ساکن یا اتباع کشورهای محدوده شینگن نیستند و می‌خواهند به این محدوده وارد شوند.

۲۶ کشور عضو معاهده شینگن هستند: آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ،فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس.

ساکنین و اتباع کشورهای قاره آمریکا، (غیر از چند کشور معدود مثل کلمبیا، پرو، بولیوی و…) و ساکنین و اتباع قاره استرالیا و کشورهای ژاپن، کره جنوبی و مالزی نیازی به اخذ ویزای شنگن ندارند و می‌توانند به مدت حداکثر ۹۰ روز به این کشورها وارد و یا خارج شوند.

با راه‌اندازی سیستم وی آی اس در یازدهم مهر ماه ۱۳۹۱ قوانین گرفتن ویزا و ورود به شنگن یکپارچه‌تر شد. VIS سامانه اطلاعات ویزای کشورهای عضو شنگن است؛ اطلاعات جامع ویزاها در این سیستم ثبت می‌شود و در مرزهای ورودی شنگن در اختیار مقامات مرزی قرار می‌گیرد.

کپی و نشر آثار نشریه گردشگری مسافرنامه با ذکر منبع بلامانع است.







جدیدترین پست ها در این دسته بندی

0 کامنت

دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید

free html hit counter